Case: Nieuws publicatie systemen
Geplaatst op: 12-09-2014

Bij het onderhouden van een professionele nieuwssite komt een stuk meer kijken dan bij het onderhouden van een blog. WAME heeft in de afgelopen jaren diverse nieuwssites ontwikkeld, met als meest recente projecten SAX.nu en U-Today. Bij het ontwikkelen van deze nieuwspublicatiesystemen is extra aandacht geschonken aan gemak en tijdsbesparing voor de redactie.

Redactieleden en eindredactie

Er wordt vaak samengewerkt met freelance en parttime redactieleden. Deze redactieleden kunnen zelf nieuwsberichten invoeren, de opmaak regelen beeldmateriaal toevoegen. Het publiceren van een bericht blijft echter voorhouden aan de eindredactie. Zo blijft een kwaliteitscontrole mogelijk, terwijl de eindredactie niet opgezadeld wordt met onnodig veel werk.

Eenvoudige publicatie van magazines en kranten

Wanneer er wordt gewerkt met periodieke publicaties, zoals magazines, moet dit eenvoudig mogelijk zijn in het nieuwspublicatiesysteem. Veel kan automatisch worden uitgevoerd, dus het uploaden van 1 pdf-bestand is voldoende. Het systeem genereert de juiste afbeeldingen, plaatst de pdf op de website en publiceert het magazine op issuu. De berichten uit een magazine of krant direct los op de website publiceren is uiteraard ook mogelijk.

Apps

Ons nieuwspublicatiesysteem vult niet alleen de website, maar er kan ook prima aan een app gekoppeld worden. Zo kunnen de lezers offline beschikken over nieuwsberichten. Voor het UT Nieuws hebben we zelf native iOS en Android apps ontwikkeld, maar ook het koppelen met reeds bestaande apps, zoals we voor Sax.nu hebben gedaan, is mogelijk.

Er komt uiteraard nog meer kijken bij het onderhouden van een nieuwswebsite. Met dank aan onze klanten hebben wij de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan met bijvoorbeeld archieven van tienduizenden berichten, enorme hoeveelheden bezoekers door vermeldingen op andere grote nieuwssites en geenstijl, etc. Wij delen onze ervaring graag, dus neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Case: Nieuws publicatie systemen