Case: Innovatieve automatisering in de cultuursector

TETEM is vooral bekend van haar kunstruimte in Enschede, waar interessante tentoonstellingen en evenementen worden georganiseerd. Daarnaast is TETEM echter ook zeer actief in cultuur educatie. Met een team van bijna honderd medewerkers, vrijwilligers en freelancers, worden o.a. door heel Oost Nederland workshops verzorgd bij scholen. Om de grote hoeveelheid activiteiten en projecten efficiënt te kunnen plannen was TETEM op zoek naar een slim systeem wat perfect aansloot bij haar processen. In onze samenwerking hebben we stap voor stap elk proces precies op maat geautomatiseerd.

Tijdsbesparing en nauwkeurigheid

TETEM webapplicatieHet systeem is zo ontwikkeld dat zo veel mogelijk administratieve handelingen geautomatiseerd zijn. Dit scheelt uiteraard tijd, maar is, dankzij goede businessrules, ook een stuk nauwkeuriger. TETEM gaat hier nog een stap verder dan gebruikelijk. Zo bepaalt het systeem per werkzaamheid automatisch de best geschikte en beschikbare medewerkers. Medewerkers en vrijwilligers worden vervolgens uitgenodigd en kunnen zich zelf inschrijven voor werkzaamheden.

Het systeem is daarnaast voorzien van een geavanceerde projectmanagementmodule, waarbij slimme logica en handige rapportages helpen bij een goed verloop van het project. Dankzij deze functies, en ander onderdelen zoals medewerkersbeheer, CRM en agenda's is het mogelijk om met een klein management team toch een grote organisatie aan te sturen.

Een bijkomend voordeel van het centraal automatiseren van diverse processen is dat dit zeer handige data oplevert voor de jaarlijkse subsidie verantwoordingen. Door alle gegevens te combineren kunnen met een druk op de knop zeer nauwkeurige rapportages worden gemaakt en zijn alle cijfers goed herleidbaar. Dit systeem zorgt ervoor dat TETEM voorop loopt in haar bedrijfsvoering en ze vooral bezig kan zijn met kunst, cultuur en educatie.

> Bekijk de activiteiten van TETEM

Foto door: The Tubing Project / Flickr

Ook interessant:

Case: Resultaten van onderzoek bij reumapatiƫnten van 47 ziekenhuizen

Om te onderzoeken of reumapatiƫnten in bepaalde situaties kunnen stoppen met het gebruik van medicatie is een webapplicatie ontwikkeld die in 47 ziekenhuizen is gebruikt. De resultaten zijn nu bekend.

Streepjescodes scannen in apps: de mogelijkheden

Barcodes (streepjescodes) kom je overal tegen. Ze worden niet alleen meer ingezet voor producten die in de winkel liggen, maar bijvoorbeeld ook voor toegangsbewijzen.


Blijf op de hoogte

Volg WAME op Twitter, Facebook of LinkedIn om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws: