SST Software uit Enschede neemt WAME over.
Geplaatst op: 03-10-2018

Enschede – Het Enschedese softwarebedrijf SST Software heeft per 1 oktober 2018 WAME overgenomen en versterkt daarmee haar positie binnen de softwarebranche. Door de overname kan SST Software beter inspelen op de sterk groeiende vraag naar innovatieve maatwerksoftware. De softwareontwikkelaar verbreedt tegelijkertijd haar mogelijkheden om klanten ook op strategisch niveau te ondersteunen.

Na het toetreden van Rick Koenders als mede-eigenaar van SST Software dit jaar en de verhuizing naar een grotere locatie, is de overname van WAME de volgende stap in de groei van de softwareontwikkelaar. De Twentse bedrijven zijn beide sterk georiënteerd op het ontwikkelen van innovatieve software en vullen elkaar goed aan op zowel strategisch als technisch niveau. De overname maakt SST Software een van de grootste bedrijven in de regio op het gebied van maatwerksoftware en kan daardoor de groeiende markt beter bedienen.

Duidelijke focus op techniek

“We zien dat onze sterke focus op innovatieve techniek zijn vruchten afwerpt. De behoefte aan echt goede softwareontwikkelaars om slimme en innovatieve maatwerksoftware te ontwikkelen is momenteel groot. Organisaties zoeken daarbij ook strategische ondersteuning in de vraag op welke manier ze kunnen groeien met de inzet van technologie. Met de komst van WAME beheersen we beide disciplines nog beter”, aldus Koenders. “Daarbij is WAME in deze regio een van de weinige bedrijven op het vlak van maatwerksoftware met ook een duidelijke focus op techniek. Beide culturen sluiten naadloos op elkaar aan. De kennis en kunde van WAME vormen daarmee een zeer welkome toevoeging aan SST Software.”

“Groter team met expertise in diverse technieken”

Een van de beide oprichters van WAME, Menno van der Werff, is op zijn beurt ook erg te spreken over de samenvoeging van beide bedrijven. “Binnen de softwarebranche is het lastig om goed personeel te vinden. Voor een klein softwarebedrijf is het daarom moeilijk om te groeien. Wij zochten om die reden een geschikte partner en die hebben we gevonden. Binnen SST Software krijgen we meer ruimte om organisaties te helpen met innovatie en efficiëntie met behulp van slimme maatwerkoplossingen. Dankzij deze overname ontstaat er een groter team met expertise in diverse technieken. Ik kijk erg uit naar de kansen die dit biedt.”

Van der Werff vervolgt: “Onder de vlag van SST Software blijven Koos en ik mooie softwareprojecten begeleiden en bedrijven adviseren over de inzet van innovatieve technologie. Ons klantenbestand dat we de afgelopen 12 jaar hebben opgebouwd kunnen we met de komst van SST ook nog beter ondersteunen. Onze klanten reageren dan ook erg positief op deze ontwikkeling.”

Maatwerksoftware in de regio Twente

SST Software wordt na de overname met ruim 18 medewerkers een van de grootste bedrijven op het vlak van maatwerksoftware in de regio Twente. Het volledig team van WAME gaat mee over en de naam WAME blijft voorlopig behouden.

Meer informatie

Meer informatie over SST Software vindt u op sst-software.nl.

Klanten van WAME behouden hun huidige contactpersonen. Indien u vragen heeft over deze overname kunt u contact opnemen met Menno van der Werff of Koos Mavrakis via 053 - 711 4001 of info@wame.nl.

SST Software uit Enschede neemt WAME over.